Parcul Natural Bucegi.

Parcul Natural Bucegi se afla in partea estica a Carpatilor Meridionali si are o suprafata de 32 497 hectare, intinzandu-se pe teritoriul administrativ a 3 judete. Este unul dintre cele 27 de parcuri naturale si nationale din Romania. Aceasta zona a fost propusa pentru protejare inca din anii 1930, datorita peisajelor minunate si a varietatii speciilor de plante si animale care traiesc aici.

Dintre monumentele naturii care pot fi ragasite in aceasta zona, Babele si Sfinxul sunt cele mai vizitate, fiind formate de-a lungul timpului, datorita ploilor si eroziunii vantului. Foarte putini dintre turisii care viziteaza frecvent aceasta locatie stiu insa, ca aici exista multe alte forme si figuri interesante de vazut, cum ar fi Delfinul, Broasca, Gemenii, Cainele, Imparatul sau Soparla.

In aceasta regiune exista 7 trasee tematice, 4 trasee turistice, trasee de alpinism, 13 zone de belvedere si numeroase pesteri, toate meritand a fi vizitate macar o data.

Accesul la parc se poate face prin 14 puncte diferite de intrare, unul dintre acestea pornind din Sinaia, spre cabana Cuibul Dorului, apoi spre Zanoaga.